טיפים להצלחה במבחן הנהיגה
עד היום עברנו הרבה מבחנים, חלקם קשים וחלקם בעלי משמעות בחיים, ניגשנו ועברנו איכשהו... במסגרת לימוד הנהיגה, עצם המחשבה על המבחן גורמת לנו להתרגשות, שהולכת ומתעצמת לקראת "היום הגדול" ובמיוחד במשך המבחן,
מניסיון של עשרות שנות לימוד נהיגה אתן טיפים שיעזרו להתגבר במעט על המעמד המרגש:
- אתה הוא זה שנוהג, אם אתה לא תכשיל את עצמך, הרי שתצליח במבחן, הבוחן לא אוהב טעויות, אל תעשה אותן…
- תייחס לבוחן פחות חשיבות (צורת ישיבתו, אופן דיבורו או מעשיו) ולעומת זאת דאג להתרכז בדברים שעליך לעשות.
- דוממת מנוע בזמן התחלת נסיעה או ז.בעליה(רק לא להתדרדר), לא קרה דבר, התנע והמשך לנסוע, חנייה לא מושלמת, צא ובצע שוב, תקלות מעיין אלה שכיחות גם אצל נהגים מנוסים.
- אל תשפוט את עצמך תוך כדי המבחן!!! גם אם עשית טעות, המשך בנהיגה רגילה תוך המשך הקפדה על כל הכללים!!!
מערך לימוד הנהיגה מחולק כידוע ל-3 חלקים: תפעול הרכב, התמצאות בדרך והשתלבות בתנועה:
תפעול הרכב:
- במרכיב זה נדרשים להפגין תפעול מושלם ושליטה ברכב, עבודת הגה נכונה והיגוי חלק ועדין (לא בתנועות חדות),
- שליטה מלאה במצמד שכולל התחלות נסיעה חלקות, גלישה איטית במקומות הנדרשים ובמיוחד בנסיעה לאחור,
- הרמה והורדת הילוכים בהתאם לדרישת הדרך ובמהירות המתאימה, האטות מוקדמות ועצירות חלקות.
התמצאות בדרך:
- במרכיב זה נדרשת הבנה במיקום על פני הדרך, כלומר, היכן למקם את הרכב על הדרך ובהמשכה בהסתמך על סימני הדרך, תמרורים והחוק,
- עפ"י החוק, חובת נסיעה בימין הדרך, עם זאת יש להפעיל חשיבה נכונה שיקול דעת ותכנון נסיעה,
- תשומת לב לשמירת מרחק מלפנים ואומדן רוחב בצדדים ומרכב חונה (מרחק פתיחת דלת), במקרה והכביש צר ויש צורך להיצמד לימין- חובה להאט ולהתקדם בזהירות!
- בתמרור עצור- חובת עצירה מוחלטת של 4 הגלגלים!!!
- בהתקרבות לרמזור ירוק אל תגביר מהירות! המשך במהירות שיוט תוך ערנות מוגברת לשינוי מופע הרמזור.
- בנושא פניות-זכור את האימרה- "דע מאין באת ולאן אתה הולך", כל כניסה לכביש חובה לזהותו , דע באיזה כביש הנך נוהג (חד או דו סטרי), במידה ותתבקש לפנות שמאלה דע לצאת מהנתיב הנכון, אם אינך זוכר באיזה כביש הנך- התייחס אליו כדו סיטרי!
השתלבות בתנועה:
- זו פעולה מורכבת שנדרשת לביצוע, מהירות היא גורם חשוב בהליך השתלבות בתנועה ,
- גוף איטי שנכנס בין גופים מהירים ממנו מסתכן ויוצר הפרעה לתנועה, לכן, ביציאה מנתיב האצה, או לצורך החלפת נתיב יש לצבור מהירות המתאימה לתנועה, כמובן תוך נקיטת אמצעי זהירות הנדרשים (איתות ומראות).
- ההנחה ש"אם נוסעים לאט לא טועים"- אינה נכונה!!! קצב הנסיעה צריך להיות סביר , סע במהירות המותרת (חוקית) והמאופשרת (מבחינת מצב וסוג הדרך, הרכב, התנועה, מזג אויר, ראות וכד').
- את נושא זכות קדימה למדת בוודאי במסגרת המטלות, זכור- ז.קדימה לא לוקחים אלא מקבלים!!!
- נהג בשיקול דעת ואל תקפח זכות של נהג אחר, במקומות שאתה אמור לקבל ז.קדימה – חשוד, בדוק והמשך רק לאחר ביקורת, אל תבין זאת כמובן מאליו!!!
- בנסיעה לאחור היה ערני שבעתיים ותן זכות קדימה (אתה האחרון שנוסע), במיוחד בעת ביצוע חנייה, היה ערני לרכב עוקף בזמן "סטיית המניפה" שרכבך עושה.
- מעבר חציה הוא נקודות המפגש הבעייתית ביותר בין רכב להולכי הרגל. לכן, מעבר החצייה הוא ”ממלכתו של הולך הרגל” ולכן, כשאתה מתקרב למעבר חצייה, מחובתך לראות את שני צידי המדרכה!!! האט וגם אם הולך הרגל עומד על המדרכה בסמוך למעבר החצייה וניכר שבכוונתו לחצות- חובה לעצור!!!
- הסתכלות = זהירות, זהו המפתח להצלחה!!! ככל שתהיה ערני יותר הסיכוי לפספס אירועים קטן יותר, ככל שתראה את האירוע מוקדם יותר יהיה מספיק זמן לנתח להגיב ולפעול בזמן, לכן נושא ההסתכלות (למרחק, מראות ולצדדים) הוא נושא מכריע בנהיגה, לפני כל פעולה בנהיגה- מראה ואיתות, אין מראה ללא איתות!!! הסתכלות נכונה תעזור בתכנון נסיעה, זיהוי תמרורים, מתן ז.קדימה, תעזור לראות את הבלתי צפוי ולהגיב מוקדם, זכור, זה שאינך רואה, הוא שיפילך!!!
- נהג חכם (לזהות אירועים מוקדם והימנע להיכנס ולהסתבך) ולא כפיקח (נכנס, מסתבך ויוצא בשן ועין)…
- דע כי ההצלחה או הכישלון בידיך הם , זכור- ככל שאתה מיומן יותר בנהיגה ההתרגשות פוחתת ! גש לטסט רק בהמלצת המורה, כשאתה בקיא ומתורגל בכל המטלות, אמץ את הכללים ,